фарширована риба

Сьогодні ми з вами розглянемо, як приготувати рибу. Але не просто посмажити її на пательні, а зробити ароматну та смачну страву в духовці.

Для цього нам знадобиться:

  • Риба
  • Сіль
  • Мелений перець
  • Приправа для риби
  • Одна ріпчаста цибуля
  • Два помідори
  • Часточка часнику
  • Рослинна олія
  • Майонез
  • Зелень
  • Ароматні трави

Підготувавши все необхідне, починаємо готувати.

Беремо нашу рибу, чистимо її від нутрощів, відрізаємо плавники та голову, ретельно миємо під холодною водою і натираємо всередині та зовні сіллю та меленим перцем.

Поки риба насичується спеціями, ми готуємо начинку. Беремо помідори й акуратно очищаємо їх від шкірки. Потім нарізаємо великими часточками. Слідом чистимо цибулю і часник, цибулю дрібно нарізаємо, а часник пропускаємо через часничницю. Беремо зелень, і наші трави вимиваємо, підсушуємо, дрібно нарізаємо і змішуємо все разом, сіль, перець додаємо за смаком.

Тепер беремо рибу і набиваємо її начинкою. Кладемо, скільки влізе, і готуємо деко. Змащуємо його олією і стелимо пергаментний папір, щоб риба не пригоріла. Рибу кладемо на деко і зверху тонким шаром намазуємо майонезом.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо нашу рибу.

У середньому запікати необхідно близько 30-40 хвилин, час запікання залежить від розміру риби. Тож вам доведеться перевіряти готовність самостійно. На цьому процес приготування можна вважати завершеним і рибу можна подавати до столу. Не забудьте при цьому прикрасити страву кільцями лимона і часточками запечених овочів.

Приємного вам апетиту!