
Сьогодні ми з вами розглянемо, як приготувати рибу. Але не просто посмажити її на пательні, а зробити ароматну та смачну страву в духовці.
Для цього нам знадобиться:
- Риба
- Сіль
- Мелений перець
- Приправа для риби
- Одна ріпчаста цибуля
- Два помідори
- Часточка часнику
- Рослинна олія
- Майонез
- Зелень
- Ароматні трави
Підготувавши все необхідне, починаємо готувати.
Беремо нашу рибу, чистимо її від нутрощів, відрізаємо плавники та голову, ретельно миємо під холодною водою і натираємо всередині та зовні сіллю та меленим перцем.
Поки риба насичується спеціями, ми готуємо начинку. Беремо помідори й акуратно очищаємо їх від шкірки. Потім нарізаємо великими часточками. Слідом чистимо цибулю і часник, цибулю дрібно нарізаємо, а часник пропускаємо через часничницю. Беремо зелень, і наші трави вимиваємо, підсушуємо, дрібно нарізаємо і змішуємо все разом, сіль, перець додаємо за смаком.
Тепер беремо рибу і набиваємо її начинкою. Кладемо, скільки влізе, і готуємо деко. Змащуємо його олією і стелимо пергаментний папір, щоб риба не пригоріла. Рибу кладемо на деко і зверху тонким шаром намазуємо майонезом.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо нашу рибу.
У середньому запікати необхідно близько 30-40 хвилин, час запікання залежить від розміру риби. Тож вам доведеться перевіряти готовність самостійно. На цьому процес приготування можна вважати завершеним і рибу можна подавати до столу. Не забудьте при цьому прикрасити страву кільцями лимона і часточками запечених овочів.
Приємного вам апетиту!