
Лимонний сорбет – це ідеальний десерт, щоб охолодитися в теплу погоду і насолодитися яскравим смаком цитрусів. Легкий у приготуванні, цей безалкогольний варіант порадує вас своєю свіжістю і натуральністю!
Інгредієнти
- 500 г лимонного соку
- 900 г води
- 500 г цукру
- 4 яєчні білки
- Цедра 1 лимона
- Щіпка солі
Як приготувати лимонний сорбет
- Лимони вичавити ручною або електричною соковижималкою і залишити.
- У каструлю додати: сік лимона, воду, цукор і цедру лимона; Добре перемішати і поставити на вогонь, поки не почне кипіти.
Вимкнути вогонь, процідити лимонну суміш, залиште миску і дайте охолонути. - Щойно лимонний сік стане дуже холодним, збити яєчні білки до піків з дрібкою солі за допомогою електричного вінчика.
- Додати добре збиті яєчні білки до лимонної суміші та збивати електричним вінчиком, поки не залишиться піноподібна суміш.
Накрити миску поліетиленовою плівкою і поставити в морозильну камеру на 2 години. - Кожні 30 хвилин потрібно виймати миску з морозильної камери, знову добре збивати і повертати в морозильну камеру, цей крок буде пророблятися загалом 4 рази, протягом 2 годин заморозки.
- Подавайте сорбет у склянках або чашках, прикрасивши кількома часточками лимона.