лимонний сорбет

Лимонний сорбет – це ідеальний десерт, щоб охолодитися в теплу погоду і насолодитися яскравим смаком цитрусів. Легкий у приготуванні, цей безалкогольний варіант порадує вас своєю свіжістю і натуральністю!

Інгредієнти

  • 500 г лимонного соку
  • 900 г води
  • 500 г цукру
  • 4 яєчні білки
  • Цедра 1 лимона
  • Щіпка солі

Як приготувати лимонний сорбет

  • Лимони вичавити ручною або електричною соковижималкою і залишити.
  • У каструлю додати: сік лимона, воду, цукор і цедру лимона; Добре перемішати і поставити на вогонь, поки не почне кипіти.
    Вимкнути вогонь, процідити лимонну суміш, залиште миску і дайте охолонути.
  • Щойно лимонний сік стане дуже холодним, збити яєчні білки до піків з дрібкою солі за допомогою електричного вінчика.
  • Додати добре збиті яєчні білки до лимонної суміші та збивати електричним вінчиком, поки не залишиться піноподібна суміш.
    Накрити миску поліетиленовою плівкою і поставити в морозильну камеру на 2 години.
  • Кожні 30 хвилин потрібно виймати миску з морозильної камери, знову добре збивати і повертати в морозильну камеру, цей крок буде пророблятися загалом 4 рази, протягом 2 годин заморозки.
  • Подавайте сорбет у склянках або чашках, прикрасивши кількома часточками лимона.