творожное печенье

Печиво з кисломолочного сиру без яєць підійде для любителів смачної та корисної випічки. Для приготування необхідно протерти сир (можна використовувати з простроченим терміном придатності), змішати з половиною пачки вершкового масла і 2 склянками борошна. Отриману суміш необхідно добре перемішати. У тісто можна додати цукор (до 100 гр.), проте це збільшить калорійність печива!

Якщо масло холодне і не хоче перемішуватися з іншими інгредієнтами, то розтопіть його в мікрохвильовці протягом хвилини на середньому режимі потужності, після чого влийте в тісто.

Посипте стіл борошном і розкачайте тісто. Увага, якщо тісто вийшло занадто в’язким, то додайте борошна, у разі, якщо олії було мало – тісто буде являти собою грудочки, що розсипаються. Для виправлення ситуації необхідно додати 2 столові ложки води або молока, або використати ще трохи вершкового масла.

З розкатаного тіста виріжте формочками печиво. Якщо немає формочок, то можна просто розрізати отримане полотно на квадрати або ж використати склянку як форму.

Змастіть деко вершковим маслом або олією й акуратно викладіть вирізане печиво, враховуйте, що воно може трохи збільшитися в розмірах у процесі запікання. Посипте печиво цукром за бажанням. У процесі готування можна змастити майбутнє сирне печиво жовтками яєць для отримання золотистої скоринки. Готову страву подавати трохи охолодженою, як прикрасу десерт можна посипати цукровою пудрою.