томатный соус с базиликом

Пропоную вашій увазі простенький у приготуванні, але приємний на смак томатний соус із базиліком. Його приготування не займе і п’яти хвилин, а разом з тим, він стане чудовим доповненням до гарніру – макаронних виробів, круп, картопляного пюре.

Інгредієнти

Для приготування томатного соусу з базиліком на 2 порції візьміть:

  • 1 невеликий помідор;
  • 2 листочки базиліку середнього розміру;
  • сіль;
  • 1 ст. л. оливкової олії.

Томатний соус із базиліком – спосіб приготування

Помідор вимийте і наріжте великими шматками відразу в чашу блендера.

Покласти 2 листки базиліку.

Вміст чаші посолити; додати оливкову олію.

Розбити томатний соус із базиліком блендером до однорідності.

Соус готовий.

Соус виходить досить густим. З огляду на те, що в ньому немає консервантів, належить зберігати такий соус дуже недовгий час у холодильнику, але оскільки готувати його – буквально хвилина справи – бажано зробити його безпосередньо перед подачею на стіл.

Що ще можна додати в томатний соус із базиліком

Часник – у невеликій кількості він підкреслить характерний смак і аромат базиліка.

Шматочок твердого або плавленого сиру – перший у такому соусі буде крупинками, а ось плавлений змішується з овочами добре.

Горіхи – волоські, мигдаль і навіть арахіс.