
Пропоную вашій увазі простенький у приготуванні, але приємний на смак томатний соус із базиліком. Його приготування не займе і п’яти хвилин, а разом з тим, він стане чудовим доповненням до гарніру – макаронних виробів, круп, картопляного пюре.
Інгредієнти
Для приготування томатного соусу з базиліком на 2 порції візьміть:
- 1 невеликий помідор;
- 2 листочки базиліку середнього розміру;
- сіль;
- 1 ст. л. оливкової олії.
Томатний соус із базиліком – спосіб приготування
Помідор вимийте і наріжте великими шматками відразу в чашу блендера.
Покласти 2 листки базиліку.
Вміст чаші посолити; додати оливкову олію.
Розбити томатний соус із базиліком блендером до однорідності.
Соус готовий.
Соус виходить досить густим. З огляду на те, що в ньому немає консервантів, належить зберігати такий соус дуже недовгий час у холодильнику, але оскільки готувати його – буквально хвилина справи – бажано зробити його безпосередньо перед подачею на стіл.
Що ще можна додати в томатний соус із базиліком
Часник – у невеликій кількості він підкреслить характерний смак і аромат базиліка.
Шматочок твердого або плавленого сиру – перший у такому соусі буде крупинками, а ось плавлений змішується з овочами добре.
Горіхи – волоські, мигдаль і навіть арахіс.