Апельсиновый кекс на сливочном масле

Апельсиновий кекс на вершковому маслі – це неймовірно ароматний і смачний десерт, який ідеально доповнить ранковий сніданок або затишне чаювання. Свіжий сік і цедра апельсина надають випічці цитрусової свіжості, а вершкове масло робить тісто особливо ніжним. Простота приготування і гармонійний смак роблять цей кекс улюбленим частуванням для всієї родини.

Інгредієнти

  • Апельсин (1)
  • 150 г маргарину
  • Цукор (половина склянки)
  • Яйце (2)
  • Борошно (1 склянка)
  • Сода (5 г)
  • Сіль

Керівництво

  1. Розжарте духовку до позначки в 180 градусів.
  2. Натріть цедру на дрібній тертці, а потім вичавіть сік.
  3. Змішайте цукор і маргарин. Краще використовувати міксер.
  4. Додайте яйця.
  5. Покладіть борошно, розпушувач, сіль, апельсинову цедру та сік. Збийте все разом.
  6. Тісто вилийте у форми лише наполовину.
  7. Випікайте кекси 20-25 хвилин. Вони мають стати золотистими.

Готові кекси можна подавати як десерт або сніданок, пасуватимуть до чаю чи кави.