
Апельсиновий кекс на вершковому маслі – це неймовірно ароматний і смачний десерт, який ідеально доповнить ранковий сніданок або затишне чаювання. Свіжий сік і цедра апельсина надають випічці цитрусової свіжості, а вершкове масло робить тісто особливо ніжним. Простота приготування і гармонійний смак роблять цей кекс улюбленим частуванням для всієї родини.
Інгредієнти
- Апельсин (1)
- 150 г маргарину
- Цукор (половина склянки)
- Яйце (2)
- Борошно (1 склянка)
- Сода (5 г)
- Сіль
Керівництво
- Розжарте духовку до позначки в 180 градусів.
- Натріть цедру на дрібній тертці, а потім вичавіть сік.
- Змішайте цукор і маргарин. Краще використовувати міксер.
- Додайте яйця.
- Покладіть борошно, розпушувач, сіль, апельсинову цедру та сік. Збийте все разом.
- Тісто вилийте у форми лише наполовину.
- Випікайте кекси 20-25 хвилин. Вони мають стати золотистими.
Готові кекси можна подавати як десерт або сніданок, пасуватимуть до чаю чи кави.