
Навряд чи знайдеться людина, якій не сподобаються курячі котлети. До того ж, куряче м’ясо вважається дієтичним, тому цю страву можна додавати до раціону не тільки дорослих людей, а й дітей. Ці котлети незвичайні, бо в них додається капуста та кефір.
Інгредієнти
- курячого філе (500 г),
- одна середня цибулина,
- кефір або йогурт (3/4 чашки),
- маленька булочка білого хліба (замочувати в молоці),
- свіжа капуста (невеликий шматок),
- курячий жовток,
- зубчик часнику,
- 1 ложка вершків.
Покроковий рецепт приготування курячих котлет
Куряче філе, капусту та цибулину поріжте на невеликі шматочки. Замочений у молоці білий хліб, шматочки філе, капусту і цибулину пропустіть через м’ясорубку.
Гарненько вимішайте отриману масу.
Додайте кефір, жовток, часник, видавлений за допомогою часникодавки, і знову добре перемішайте.
Для того щоб надати котлетам соковитості, додайте чайну ложку вершків або жирної сметани. Смак страви покращиться, якщо ви покладете в котлети трохи запашного перцю, мускатного горіха і куркуми. Наприкінці додайте чайну ложку солі. Знову вимішайте масу. Взявши миску, насипте в неї панірувальні сухарі. Налийте в сковороду кукурудзяну олію. Сформуйте кульки, вмочіть їх у панірувальні сухарі, і викладайте на попередньо розігріту сковороду.
Смажте котлети з двох боків.