печеночный паштет с черносливом

Печінковий паштет домашній, але з чорносливом.

Інгредієнти

  • 600 г – яловичини
  • 300 г – яловичої печінки
  • 25 шт. – чорносливу
  • 2 шт. – яйця
  • 1 шт. – цибулина
  • 1 шт. – морква
  • 100 – 120 мл – молока для замочування печінки
  • сіль, перець, коріандр, паприка мелена

Приготування

Замочуємо печінку в молоці приблизно 20 – 30 хвилин. Замочуємо так само чорнослив. Духовку вмикаємо і ставимо на температуру 160°С.

Відварюємо у воді очищену моркву, яловичину, цибулю. За 15 – 20 хвилин до готовності м’яса кладемо печінку і варимо. Виймаємо моркву, цибулю, печінку та м’ясо, даємо охолонути.

М’ясо, печінку та овочі подрібнюємо в блендері до стану фаршу. А після додаємо яйце, перець, сіль, коріандр, паприку і добре перемішуємо.

Викладаємо фарш у прямокутну форму, змащену вершковим маслом, і додаємо чорнослив рівномірно. Розрівнюємо фарш у формі та ставимо в духовку.

Запікаємо рулет до готовності, приблизно 45 – 55 хвилин. Обов’язково перевіряйте.

Печінково – м’ясний паштет подавайте до столу теплим, а перед подачею наріжте скибочками.

Приємного Апетиту!