
Печінковий паштет домашній, але з чорносливом.
Інгредієнти
- 600 г – яловичини
- 300 г – яловичої печінки
- 25 шт. – чорносливу
- 2 шт. – яйця
- 1 шт. – цибулина
- 1 шт. – морква
- 100 – 120 мл – молока для замочування печінки
- сіль, перець, коріандр, паприка мелена
Приготування
Замочуємо печінку в молоці приблизно 20 – 30 хвилин. Замочуємо так само чорнослив. Духовку вмикаємо і ставимо на температуру 160°С.
Відварюємо у воді очищену моркву, яловичину, цибулю. За 15 – 20 хвилин до готовності м’яса кладемо печінку і варимо. Виймаємо моркву, цибулю, печінку та м’ясо, даємо охолонути.
М’ясо, печінку та овочі подрібнюємо в блендері до стану фаршу. А після додаємо яйце, перець, сіль, коріандр, паприку і добре перемішуємо.
Викладаємо фарш у прямокутну форму, змащену вершковим маслом, і додаємо чорнослив рівномірно. Розрівнюємо фарш у формі та ставимо в духовку.
Запікаємо рулет до готовності, приблизно 45 – 55 хвилин. Обов’язково перевіряйте.
Печінково – м’ясний паштет подавайте до столу теплим, а перед подачею наріжте скибочками.
Приємного Апетиту!