
Подайте на сніданок цей витвір – м’ясний кекс, і ваші домашні будуть у захваті
Інгредієнти
- 1 склянка просіяного борошна
- 400 г ковбаси або копченого м’яса
- 100 г грибів
- 100 мл сметани
- 70 мл майонезу
- 200 г кукурудзи консервованої
- 100 г твердого сиру
- 3 шт. яйця
- 1 ч. ложка розпушувача
- зелень, зелена цибуля
- сіль, перець мелений, коріандр
Приготування
Вмикаємо духовку і виставляємо температуру 180 – 200°С.
Змішуємо сметану, майонез, яйця, а після все добре збиваємо міксером або вінчиком.
Додаємо борошно, розпушувач і знову перемішуємо добре.
Додаємо кукурудзу.
М’ясо (ковбасу), сир, гриби нарізаємо на невеликі кубики, усе додаємо до нашої маси.
Зелень, зелену цибулю дрібно подрібнюємо ножем і додаємо все в тісто, добре перемішуємо до повного з’єднання.
Викладаємо всю нашу підготовлену масу у форму. Пам’ятайте, що об’єм у духовці збільшиться (масу викладаємо на 1/2 форми), змащену олією (можна використовувати силіконові формочки для випікання кексів).
Тоді для кожної людини буде свій м’ясний кекс. Форму (и) ставимо в духовку на 25 – 40 хвилин. Час змінюйте від форми, якщо це велика форма, тоді часу необхідно більше, якщо це маленькі формочки, час зменшуйте. Обов’язково перевіряйте м’ясний кекс і стежте за готовністю.