
Побалуйте себе і своїх близьких вишуканим мигдальним пирогом з курагою, який поєднує в собі ніжне тісто, насичене ароматом ванілі та мигдалю, і соковиту фруктову начинку.
Інгредієнти
- 250 г піску цукрового,
- 250 г масла вершкового,
- 3 яйця,
- 1 пакетик ванільного цукру,
- 200 г борошна,
- 1 чайна ложка розпушувача,
- 100 г крохмалю,
- сіль на кінчику ножа і лимонна кислота,
- 100 г мигдалю меленого,
- 100 г стружки мигдальної,
- 2 – 3 столові ложки маргарину або олії рослинної,
- 0.5 кг кураги,
- для прикраси – гілочки м’яти
- 2-3 столових ложки сухарів для панірування
Приготування
Запарюємо курагу в гарячій воді на 20-30 хв. Вершкове розм’якшене масло збиваємо з цукровим піском до отримання пишної маси. Під час збивання поступово, додаємо яйця та ванільний цукор. Просіюємо борошно. Розпушувач, крохмаль, лимонну кислоту, мелений мигдаль, сіль ретельно перемішуємо з борошном і додаємо до вершкової маси. Замішуємо тісто. Деко застеляємо папером для випічки і змащуємо його маргарином або олією рослинною. Присипаємо панірувальними сухарями. Тісто викладаємо і рівномірно розподіляємо по деку. Курагу промиваємо та обсушуємо. Розрізаємо на половинки. Викладаємо поверх тіста зрізами вниз. Обсипаємо рясно мигдальною стружкою. Випікаємо 35 – 40 хв у духовці, розігрітій до 180°С. Пиріг виймаємо й охолоджуємо. До столу подаємо, прикрасивши гілочками м’яти.
Порада: щоб бісквіт не осів і зберіг м’якість під час випікання, перші 10 – 15 хв дверцята духовки не рекомендується відчиняти.