творожная пасха рецепт

Часто паску називають паска, але це не зовсім так. Головний компонент паски – це протертий сир.
Сирні паски робили у вигляді чотирикутної піраміди, яка символізувала гору в Єрусалимі «Голгофу», де був розп’ятий Ісус. Знайте – готувати паску потрібно у Великий четвер.

Інгредієнти

  • 500 г – нежирного сиру
  • 100 г – жирної сметани
  • 150 – 170 г – цукру
  • 50 – 60 г – вершкового масла
  • 1 ч. л. – розчинної кави
  • 4 ст. л. – заварної кави
  • 30 г – цукрової пудри
  • 150 г – води для заварювання кави
  • 50 г – шоколаду
  • чорнослив, полуниця, вишня, сухофрукти – для прикраси

Приготування

Сир протираємо через сито двічі, а після змішуємо з м’яким вершковим маслом. Тепер необхідно заварити міцну бажано свіжомелену каву.

Змішуємо цукор, сметану і каву, що охолола, коли цукор повністю розчиниться, тільки тоді додаємо цю сметанну масу в сир.

Після перемішування сиру додаємо розчинну каву та весь потертий на тертці шоколад. Знову перемішуємо.

У форму для паски (користуйтеся тією формою, яка є, можна використати пластикову, скляну миску), викладаємо подвійний шар марлі, а після викладаємо сирну шоколадну масу, краї марлі загортаємо всередину.

Зверху на сирну масу кладемо вантаж і ставимо в холодильник на 8 – 10 годин.

Готову сирну паску виймаємо з холодильника, знімаємо марлю, перевертаємо на блюдо та прикрашаємо фруктами або сухофруктами.

Приємного Апетиту!