
Сьогодні у нас рецепт варення із запечених яблук.
Інгредієнти
- 1500 г яблук, терпких (наприклад, червонувато-коричневих)
- 1 Лимон
- 50 г Мигдаль, нарізаний
- 300 мл Яблучний сік
- 1 упаковка Ваніль
- 1 щіпка Кориця
- 500 г желе утворюючий цукор 2 : 1
- 100 г Родзинки
- Ром
Приготування
Родзинки в ромі на ніч замочити!
Очистіть яблука на четвертинки, видаліть насіння і наріжте дрібними кубиками. Скласти в жароміцну каструлю або у форму для випічки.
Вичавити половину лимона. Лимонний сік і мигдаль додати до яблук. Поставити в духовку за температури 200 градусів на близько 25 хвилин. Тим часом промити гарячою водою банки і закип’ятити кришки. Вичавіть іншу половину лимона. Приготовану яблучну суміш змішати з лимонним соком, яблучним соком, ваніллю, корицею і цукром у великій, високій каструлі. Родзинки вийняти з рому, процідити і додати до решти інгредієнтів. Нехай усе вариться 5 хвилин, перемішуючи. Якщо яблука не розваряться, потрібно їх розім’яти. Гаряче варення розлити в підготовлені банки. Важливо: краї скла мають залишатися чистими. Банки закрити гвинтовими кришками і вниз головою поставити на кухонний рушник. Приємного апетиту!